2012. november 29., csütörtök

Szomorúfűz -- Örökkön örök ...



Szomorúfűz
A fák, a bokrok aranyban pompáznak,
az avarban barnultan hullongnak
A bárányfelhők az őszi égbolton
a széllel a végtelenbe sodródnak. 
(Őszi égbolton ...)

Az ősz a párák, harmatcseppek évszaka. Érett ízek, illatok, zamatok. Csordultig telt pince, padlás, kamra. Elaltatnak, andalítanak, az elmúlás szele érint. Pihenőre térő természet, útra kelő szárnyas vándorok, álmodozásra való, vigyázó álomvilág csendesen lélegző melege.   Csiccsogó madarak köszöntik a hajnalt. A szürke horizont kékre színeződik, olajzöld harmatgyöngyök gurulnak  az örökzöld lombsátrakon.
Hunyorog a Nap szeme, homályos fény lobban fel, - bíbornyilak döfik át a Végtelent.
Integetnek a bókoló virágok a reggeli kertben. Selyemszálat bontanak a rezgő füvek. A horizont bíborra, majd rózsa-lilára vált, míg beecseteli az égboltot tinta festékkel.
Nyüzsög az élet, áradó dallamok szárnyalnak, a szellő szárnyán aranyló fényekkel, vágyakozva az új napba.  Azúrkék csipkefátyol a láthatár óceánja. A szavak tiszta csengése dallamos zene, hit és remény, a lelkek szerető összefonódásában, örökkön örök halhatatlanságban.
Lámpafény lobban az estében. Az égbolt sötét drapériájában csillagszikrák gyúlnak. Holdvilágos az éjszaka, rejtelmesek a fények, az árnyak. Gyöngéden szárnyalnak a lelkek.
Bársonyos égbolt, átölelő, álomba ringató emlékek. A hajnal fényei széthasítják az éjszaka árnyait. Fények születnek az ég kárpitján át az őszi búcsúzásban.


1 megjegyzés: