2013. szeptember 18., szerda

Szomorúfűz - Út sehová



Szomorúfűz

Út sehová

Szépek a hajnalok. Fény tör át az éjszakán, színekkel festve az égboltot.
Mély álomból ébredünk. Szívünk halk ütemre dobban.
A jó és a rossz valósága az életünkben
*
Hajnali csend. A csillagok búcsúznak az éjben. Álmatlan éjszaka után nyílik a hajnal kapuja. Nappalok és éjszakák fonnak körül. Kinyílik a fény kapuja, a gyötrelmek újra a szívünkben. Láthatatlanokká lesznek az árnyak. Elnyeli a csillagokat, a Holdat. Széttépi az árnyakat. Megjelennek az első fénysávok. Beleszőjük az éjszaka képeibe a nappalainkat. A szívek mélyéről induló érzések. Csend.
*
Szeretem az éjszakák titokzatosságát. Párnámra hajtva fejem merülök az éjszaka nyugalmába, az éjszaka hangjaiba. Emlékek borulnak rám. Egyedül élek, de álmaimban barátok, társak kísérnek. Egyedül lépkedek utamon, mely a végtelenbe vezet. Ébren vagyok – már nagyon távol tőled. Nélküled.
Éjszaka. Csillagok, telihold és ismét rád gondolok. Becsukódom. Szorongás, szomorúság bennem – és emlékezem.
Sokszor állsz előttem a csillagok fényében. Régen elmúlt éjfél. Messze kerül az álom. Könnyeim befelé folynak. Az emlékek és a rád gondolás. Álmatlanul vergődöm.
*
Gyönyörű napkelte, ragyogó fények kúsznak a horizontra. Szemembe rajzolódnak a színek, dallamok. Az éjszakában minden rám települ. Körülölel a hajnallal a Nap. Gyengül a lelkem, botladozom ösvényemen. Szólít a reggel. Illatok szállnak, fény özönlik ránk és mosolyt fest szám sarkába.
Bocsáss meg, hogy még élek.

1 megjegyzés: