2016. július 17., vasárnap

Szabó Magda - Az érzelmek ...



Szabó Magda
Az érzelmek ...
Minden érzelmi kapcsolat támadási lehetőség, és minél több embert eresztek magamhoz közel, annál számosabb csatornán áradhat felém a veszély.
*
Tisztelem a szenvedélyeket, a közönnyel nem tudok mit kezdeni.
*
A szülői szeretet valutája csak a gyermeki szeretet valutájával egyenlíthető, ami nem váltható át sem öregek otthonára, sem luxuskörülmények közt biztosított magányélményre, szeretetre csak szeretet felelhet, s ha nem teszi, a gyermek karrierestül megbukott, mint ember.
*
A szeretet kötelezettség, tulajdonképpen veszedelmes és kockázatos szenvedély.
*
A vonzalmat nem lehet szelíden, szabályozottan és tagoltan kifejezni, és (...) nem fogalmazhatom meg a formáját senki helyett.
*
Ebben az embertelen világban maradjatok meg embernek ! Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt. Emlékezz arra , amit érted tettek a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak... és azokra akik segítenek abban, hogy elmúljanak ! Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon , akik rászorulnak ! Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó ! Felejtsd el, ha félsz ! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak ! Emlékezz arra, hogy mi a jó... és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned .....Ártanod soha !
*
Örülj, mert az élet gyönyörű, és akkora nap süt az égen, hogy a fényéből jut valamennyiünknek.



1 megjegyzés: