2018. december 31., hétfő

Szomorúfűz - Vég és kezdet


Szomorúfűz

Vég és kezdet



Drága Barátaink, Olvasóink, Vendégeink!



Elmúlt karácsony és ismét egy újabb búcsúra készülünk! Elrepült, s hamarosan vége ennek az évnek is. Újév közeleg, a régi már kissé imbolyog. Az év utolsó napja, Szilveszter van.

Mint minden évbúcsúztatókor, - most is összegezzük az elmúlt évet, ígéreteket teszünk, amit azután meg is szegünk. Újra elmondhatjuk, hogy bizony szomorúság, bánat akadt bőven az óesztendőben a családok életében, szeretett kis országunk életében! Kemény, s olykor keserű, kegyetlen volt ez az év is. A természet ebben az évben is adta csodáit, ha olykor gonoszkodott is velünk.

S hogy mit hoz a jövő? - mit hoz az újév? „Azt vedd észre, mit akarsz, így jó éved lesz.” Mindenki saját életének kovácsa. Hiszem, és remélem, hogy azért a rosszak mellett történnek szép, csodálatos dolgok is, örömteli napok is az életünkben. Egy kis odafigyeléssel, szeretettel szebbé tehetjük egymás pillanatait, lelki támaszt nyújtva a bánatban, a szomorúságban.

Szilveszter napja. Éjfélkor pezsgőt bontunk, elbúcsúztatjuk az óévet, köszöntve az újesztendőt.

Éjfélkor a régi találkozik az újjal. Forog a kerék, minden változó. Ma vigadjunk, s azután okosan, gondosan, jól gondoljuk át, mit teszünk az újévben. Igyekezzünk a fogadalmainkat valóra váltani. Új vágyakat, új álmokat keresni, a jót, a szépet megtalálni. Maradjunk az új esztendőben is azok, akik voltunk - új reménnyel. Imádkozzunk együtt, kérve a jó Istent, hallgassa meg imánkat. Kívánjunk minden jót az új esztendőre.


„Kérjünk egészséget,
hű, megbecsült társat,
áldást, békességet
az egész családnak.

Koccintsunk pezsgővel
újév éjszakáján,
az új esztendőben
még sok csoda vár ránk.

Éjfélkor a régi
találkozik újjal,
ekkor szabad kérni
mit csak kérni tudnak.
---
Éjfélkor az óra
jelenti a véget,
kivánjunk hangosan
sok boldog újévet.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése