2016. április 30., szombat

Szomorúfűz - Aranyfény ...



Szomorúfűz
Aranyfény ...

A fénysugarak csilingelve ébrednek
Harmatcseppek csillognak a hajnalban
A természet friss illata leng a légben
Rigók zengik víg, szerelmes koncertjüket
Friss szél susog a kertek, a terek felett
Arany sugarak szikráznak a lombok között
Virágokat, ágakat, illatokat ringatva
Az ébredő Nap aranyfényt fest a horizontra
¤
Tavasz, - május, - szerelem. A tavasz tündért varázsol a szerelemben. Zöld színárnyalatú köpenyében pompázik a víg kikelet.  A zöld még zöldebb. A fű selyemsálként borítja be a földet. A fűszálakon könnyet ejt a Nap. Szellő ringatja a bokrokat, lombokat. Virágmintás, tarka ruhát ölt a rét, a mező. A ragyogó Nap a kertekben is színpompás virágokat csalt ki.  Simogat a tavasz, virulnak a virágok. Éled erdő, mező, rét. Madarak zengik a május, a szerelem dalát. Galambpárok burukkolnak egymásnak szerelmesen. Játékos, májusi szél kergetőzik. Akácok, hársfák ontják illatukat. Aromájuk a méhek és darazsak sokaságát vonzza. Pillangók szivárványszínű szárnyaikkal lebegnek a virágok szirmain. A tavasz dalát zengik az azúrkék égbolt felé a rigók, a mezőn a pacsirták. Vadmadarak röpdösnek a vizek felett. Az orgonabokrok kitárták szirmaikat, kinyílt a jázminbokor is. Fehér, apró virágkelyhei  ontják az illatot. Nyárfa pelyhei szállingóznak a légben. Ligetek mélyéről gyöngyvirágok illata száll. Hullámzik a fény az ágak között, árnyakkal játszanak a tavaszi szellőben. Békét, örömet, jó kedvet és reményt hoz a tavasz. Simogató, becézgető napsugár ontja fényét, a fák lombjai között játszik a napsugár, a virágok bársonyszirmain illatok és a Nap sugara csókolózik.
Május felhői harmatos könnyet ejtenek, varázslatosan a nyíló orgonák illatában. Gabonamezők ringanak, pirosló pipacsok lengedeznek, a ragyogó, azúrkék ég alatt. Rózsák virítanak a kertekben.
Szépek a májusi éjszakák. Fátyolt borít hegyen,- völgyön, - égen, - földön a természet.
A vízen a holdsugár ezüst fénye ragyog kedvesen. Az égbolton csillagok ezrei tündökölnek fényesen. Énekel az ezüst Hold is és a milliónyi, sziporkázó csillag. Tücsökszerenád zeng a holdfényes éjben.
Májusfa színes szalagjai lobognak az enyhe szélben, a természet csodás illata szerelmesen ölel. Szemünkben, szívünkben a remény viruló világa.
Május - a világ legszebb ünnepe – anyák napja.
Kevés olyan szívmelengető ünnep van, mint az anyák napja. Ekkor köszöntjük édesanyáinkat, megköszönve nekik mindazt a szeretetet és gondoskodást, mellyel születésünk óta elhalmoztak bennnünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése